Lezingen over 'Vrije markt en natuur' afgelast

18 maart 2020

Het Stedelijk heeft vanwege het coronaviurus de drie lezingen geannuleerd die in de aankomende periode op school gehouden zouden worden in het  in het kader van het Studium Generale.  We hopen dezelfde cyclus  over het thema ' vrije markt en natuur'  volgend schooljaar alsnog te organiseren. 

Als eerste zou op donderdag 2 april filosoof Jelle van Baardewijk komen. Hij is een van de auteurs van het boek Het Goede Leven en de Vrije Markt. Zijn verhaal draait om de prikkelende vraag ‘Wat is het goede leven en brengt de vrije markt ons daar dichterbij of voert ze ons er juist vandaan?’ 

In de tweede lezing op dinsdag 14 april zou oud-leerling en historicus Bas van Bavel, vorig jaar nog winnaar van een Spinozapremie, zich richten op de vraag wat er nodig is om een goede samenleving op te bouwen en welke rol de vrije markt daarbij speelt. 

Op donderdag 4 juni zou klimaatwetenschapper Bart Verheggen, eveneens oud-leerling de lezingencyclus afsluiten. Hij publiceerde onlangs het boek Wat Iedereen zou Moeten Weten over Klimaatverandering. Verheggen wil de wetenschappelijke inzichten in het actuele klimaatdebat goed in beeld brengen zodat daarover een waarheidsgetrouwe en zinnige maatschappelijke discussie gevoerd kan worden.

We denken dat de inzichten en dilemma's die de drie sprekers naar voren wilden brengen door de coronacrisis alleen nog maar actueler zijn geworden. We hopen dan ook dat het ons gaat lukken om het Studium Generale volgend jaar alsnog te organiseren met dezelfde sprekers.

Lezingen over 'Vrije markt en natuur' afgelast

Terug naar het overzicht

Onze keurmerken en samenwerkingen