22e schaaktoernooi voor zelfstandige gymnasia

9 maart 2020

Afgelopen vrijdag hebben zes enthousiaste schakers met volle inzet de eer van ons Stedelijk Gymnasium verdedigd op het 22e schaaktoernooi voor zelfstandige gymnasia.

Dit perfect georganiseerde toernooi vond plaats in het Denksportcentrum in Almere. Geen betere plek voor dit centrum overigens dan naast het plaatselijke Trinitas Gymnasium. We werden dan ook door rector Merijn Sprenger van harte welkom geheten. En dat zijn leerlingen zich thuis voelen in dit denksportwalhalla bleek wel uit de liefst drie teams die het Trinitas kon laten deelnemen! Genoeg reclame voor het Trinitas!

Het toernooi startte om 11 uur en zou gaan over 6 ronden volgens het Zwitsers systeem. Iedere speler kreeg bij aanvang van iedere ronde 15 minuten op de klok met daarbij 5 seconden increment per gedane zet.

Gideon Deijkers was op bord 1 de ideale vaandeldrager van het team. Slechts in de finaleronde moest hij zich tóch een keer gewonnen geven. Jammer genoeg wisten we op de andere borden een aantal gewonnen stellingen niet naar winst af te wikkelen, maar niettemin was teamleider Severeijnen trots op zijn jongens. Zo herstelde Lucas de Wit zich netjes van een eerste verlies en won daarna toch maar mooi 3 partijen: een 50% score! In het sterke deelnemersveld konden ook Max Vervoort, Dylan Selles, Pol van Nijnatten en Jan van Zwieten twee winstpartijen noteren. Kortom, het doel om bij de eerste 10 te eindigen was dan wel niet gehaald, maar rond 5 uur vertrokken we zeer tevreden terug naar de Nassausingel.

Slechts het navigatiesysteem gooide wat roet in het eten, wilde ons in Almere houden en zorgde er even later voor dat we opnieuw koers Breda moesten kiezen!

Oh ja, winnaar van het toernooi werd het Erasmiaans met 12 wedstrijd- en maar liefst 27 bordpunten voor Apeldoorn (9 om 24,5) en Trinitas 2 (8 om 20).