PreGym voor groep 8

Speciaal voor de leerlingen uit groep 8 met een (voorlopig) vwo advies hebben we het PreGym in het leven geroepen. Via extra lessen buiten schooltijd kunnen leerlingen uit groep 8  intensief kennismaken met onze school en ons uitdagende gymnasiale onderwijs. Op deze manier kunnen zij goed kijken of de school bij hen past.

PreGym wordt in 3 rondes aangeboden, waarbij verschillende schoolvakken de revue zullen passeren. Een module is een lessenreeks van 4 lessen die op het Stedelijk Gymnasium na schooltijd plaats zal vinden. De lessen zullen op onze school verzorgd worden door eigen vakdocenten. Leerlingen zullen tijdens deze lessen bezig zijn met uitdagende en interessante onderwerpen: talen, wiskunde, filosofie, natuurkunde…..het komt allemaal voorbij.

• Ronde 3: start in de week van 14 februari . Wekelijks zal er les zijn t/m 14 maart (4 lessen).
    In 4 lessen krijg je de kans om met de Spaanse taal en cultuur kennis te maken. Je leert jezelf voor te stellen, anderen te begroeten, te vertellen waar je woont en hoe het met je gaat. Natuurlijk is er aandacht voor de uitspraak en waarom Spaans een wereldtaal is geworden. We nemen daarvoor ook een kijkje aan de andere kant van de wereld, bij Latijns-Amerika. We gaan leren welke landen daar Spaanstalig zijn en hoe dit continent geografisch in elkaar steekt.

Er is plaats voor maximaal 23 leerlingen. De inschrijving is inmiddels gesloten.

De derde ronde zal (bij voldoende aanmeldingen) starten op maandag 14 februari 2022 tussen 16.00 - 17.00 uur.
Les 2: 21 februari
Les 3: 7 februari
Les 4: 14 maart

Vanaf dinsdag 25 januari kunnen leerlingen zich hier weer aanmelden voor deze module in ronde 3. De deadline voor deze aanmeldingsronde is maandag 7 februari

Voor eventuele vragen kunt u  uiteraard contact met ons opnemen via pregym@gymnasiumbreda.nl of via 076-5225040  en dan staan we u graag te woord.

​Met vriendelijke groet,
Ivar van der Heide