PreGym voor groep 8

Speciaal voor de leerlingen uit groep 8 met een (voorlopig) vwo advies hebben we het PreGym in het leven geroepen. Via extra lessen buiten schooltijd kunnen leerlingen uit groep 8  intensief kennismaken met onze school en ons uitdagende gymnasiale onderwijs. Op deze manier kunnen zij goed kijken of de school bij hen past.

PreGym wordt in 3 rondes aangeboden, waarbij verschillende schoolvakken de revue zullen passeren. Een module is een lessenreeks van 4 lessen die op het Stedelijk Gymnasium na schooltijd plaats zal vinden. De lessen zullen op onze school verzorgd worden door eigen vakdocenten. Leerlingen zullen tijdens deze lessen bezig zijn met uitdagende en interessante onderwerpen: talen, wiskunde, filosofie, natuurkunde…..het komt allemaal voorbij.

• Ronde 1: start in de week van 29 november. Deze ronde is reeds gestart en hiervoor kan je je niet meer aanmelden.
  • Ronde 2: start in de week van 17 januari. Wekelijks zal er een les zijn t/m 11 februari (4 lessen). I.v.m. de huidige coronamaatregelen is de startdatum van ronde 2 een week verschoven naar de week van 17 januari.
  • Ronde 3: start in de week van 14 februari . Wekelijks zal er les zijn t/m 18 maart (4 lessen).

Een leerling kan per ronde aan één module meedoen, afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen. Er is per module plaats voor maximaal 24 leerlingen. Dit kan betekenen dat, wanneer een module vol zit, je je op de website kan aanmelden voor een andere module. Voor alle modules geldt dat de lessen slechts kunnen doorgaan als er voldoende aanmeldingen zijn.

Hier treft u een overzicht aan van alle lessen die in de tweede ronde worden aangeboden en die starten na de kerstvakantie in de week van 17 januari.

• Aanmelden voor de module Spaans in ronde 2 kan via deze link.
  • Aanmelden voor de module Scheikunde/natuurkunde in ronde 2 kan via deze link.
  • Aanmelden voor de module Klassieke talen in ronde 2  kan via deze link.

De deadline voor het aanmelden voor één van de modules in ronde 2 is vrijdag 17 december.
Vanaf maandag 24 januari kunnen leerlingen zich hier weer aanmelden voor de modules in ronde 3.
De deadline voor deze aanmeldingsronde is maandag 7 februari.

Voor eventuele vragen kunt u  uiteraard contact met ons opnemen via pregym@gymnasiumbreda.nl of via 076-5225040 en dan staan we u graag te woord.

Met vriendelijke groet,

Ivar van der Heide