PreGym voor groep 8

Speciaal voor de leerlingen uit groep 8 met een (voorlopig) vwo advies, die wat extra's aan zouden kunnen naast het aanbod op de basisschool, hebben we het PreGym in het leven geroepen. Via extra lessen buiten schooltijd kunnen leerlingen uit groep 8  intensief kennismaken met onze school en ons uitdagende gymnasiale onderwijs. Op deze manier kunnen zij al ervaren hoe het is om extra uitgedaagd te worden.

PreGym wordt in 3 rondes aangeboden, waarbij verschillende schoolvakken de revue zullen passeren. Een module is een lessenreeks van 3 à 4 lessen die op het Stedelijk Gymnasium na schooltijd plaats zal vinden. De lessen zullen op onze school verzorgd worden door onze eigen vakdocenten. Leerlingen zullen tijdens deze lessen bezig zijn met uitdagende en interessante onderwerpen: talen, wiskunde, filosofie, natuurkunde…..het komt allemaal voorbij.

• Ronde 1: start in de week van 29 november 2021. Tot aan de kerstvakantie zal er wekelijks een les zijn (4 lessen).
  • Ronde 2: start in de week van 10 januari 2022. Wekelijks zal er les zijn t/m 4 februari 2022 (4 lessen).
  • Ronde 3: start in de week van 14 februari 2022. Wekelijks zal er les zijn t/m 19 maart 2022 (4 lessen).

Een leerling kan per ronde aan één module meedoen, afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen. Wij doen ons best om iedereen te plaatsen bij zijn of haar favoriete module. Er is per module plaats voor maximaal 24 leerlingen. Dit kan betekenen dat, wanneer een module vol zit, een leerling wordt uitgenodigd voor module 2 of 3 van zijn of haar top 3. Voor alle modules geldt dat de lessen slechts kunnen doorgaan als er voldoende aanmeldingen zijn.

Hier treft u een overzicht aan van alle lessen die in de eerste ronde worden aangeboden.

Aanmelden voor PreGym kan via deze link
De deadline voor het aanmelden voor de module in ronde 1 is vrijdag 19 november.

Vanaf maandag 6 december kunnen leerlingen zich hier weer aanmelden voor de modules in ronde 2 en 3.  De deadline voor deze aanmeldingsronde is vrijdag 17 december.

Voor eventuele vragen kunt u  uiteraard contact met ons opnemen via pregym@gymnasiumbreda.nl of via 076-5225040  en dan staan we u graag te woord.

Met vriendelijke groet,
Ivar van der Heide