Activiteiten in klas 1

Wij zijn er van overtuigd dat je niet alleen in de les hoeft te zitten om dingen te leren. Daarom organiseren wij ieder schooljaar vele activiteiten voor onze leerlingen. Dit jaar zijn door de coronamaatregelen helaas niet alle activiteiten doorgegaan, al zijn we nog wel op een aangepaste manier op kamp geweest. Hieronder lees je wat we in 'normale jaren' op het programma hebben staan. 

Het kennismakingskamp
In klas 1 starten we met een kennismakingskamp. We gaan drie dagen naar Austerlitz, bij Zeist. Midden in het bos is er alle tijd en aandacht om elkaar en de (hulp)mentoren goed te leren kennen.

Reis naar York
Een beroemde reis op het Stedelijk is de stedentrip naar York. Nadat ze ongeveer een half jaar Cambridge Engels hebben gehad, is het tijd om de Engelse taal in de praktijk te brengen. We gaan met de boot waar leerlingen in 4-persoonshutten overnachten.
's Morgens komen we aan in York waar leerlingen allerlei opdrachten doen waar ze hun Engelse taalvaardigheden hard nodig hebben. 's Avonds schepen we weer in om aan het eind van de volgende ochtend weer terug naar Breda te keren.

Jeugd Dans Theater
Een vrolijk feest in klas 1 is het jaarlijks terugkerende dansspektakel onder leiding van het Jeugd Dans Theater Scapino. De hele middag staat in het teken van de voorbereidingen voor de dansvoorstelling die 's avonds opgevoerd wordt en waarbij familie kan komen genieten van een wervelende show. 

Maar er is nog zoveel meer te doen in klas 1!

Kijk maar snel bij Welke route kies jij?