Verbeter Breda

30 maart 2022

Wij zijn Mouna(1D) en Arlynn(2C) en hebben mee gedaan aan Verbeter Breda. Dat houdt in dat we hebben meegedacht over een oplossing voor kansengelijkheid op scholen. Daaruit is gebleken dat de meeste achterstand komt door de achtergronden en thuissituatie van de kinderen en hun ouders.

Scholen kunnen deze achterstand verminderen door bijvoorbeeld steunlessen aan te bieden of gesprekken aan te gaan met ouders. Dit wordt op het Stedelijk Gymnasium al toegepast, en daar zijn wij blij mee.

Deze bijeenkomst hebben wij bij gewoond vanuit de Koepel in Breda, in het Urban Living Lab. Er waren ook veel mensen aanwezig die zich specialiseren op verschillende gebieden. Daardoor hebben we nieuwe visies gekregen en zijn er interessante ideeën bedacht. Dat was erg leuk om te doen! We hopen dat er veel aandacht aan wordt besteed.

Als je interesse of vragen hebt, stuur ons een mailtje via het contactformulier op onze website: https://www.gymnasiumbreda.nl/contact t.a.v. Mouna en Arlynn, of kijk op de website https://www.verbeterbreda.nl

 

Verbeter Breda

Terug naar het overzicht

Onze keurmerken en samenwerkingen