Beste leerling van groep 8

Daar sta je dan, bijna klaar met de basisschool en op zoek naar een geschikte middelbare school.

Ben je slim, clever, nieuwsgierig, onderzoekend, sportief, houd je van lezen, en wil je veel weten …… dan is het Stedelijk Gymnasium Breda wellicht een goede school voor jou. Je kunt bij ons alleen een VWO diploma halen.

Het Stedelijk Gymnasium Breda is een school waar je de beste vooropleiding krijgt om later naar de universiteit te gaan. Naast het VWO programma volg je bij ons ook Grieks en Latijn, twee talen die stammen uit de Klassieke Oudheid en daarmee aan de basis hebben gestaan van de moderne samenleving.

Wil je onze school beter leren kennen? Dat kan op verschillende momenten:

CENTRALE VOORLICHTING
(op het Florijn College, Wilhelminasingel 33)

Dinsdag 15 januari of woensdag 16 januari 2019 van 18.00 tot 21.30 uur, voor leerlingen van groep 8 en hun ouders, afkomstig uit Breda en de randgemeenten (kijk voor meer informatie op www.vobreda.nl).

OPEN DAG (ook voor  leerlingen van groep 7)
Zaterdag 2 februari 2019

van 10.00 – 14.00 uur

Op de Open Dag krijg je de kans om de sfeer te proeven van het Stedelijk. Je krijgt veel te horen over ons onderwijs en alle vakken die onderwezen worden, er lopen veel leerlingen rond die je van alles over school kunnen vertellen en ook je ouders krijgen veel praktische informatie over ons schoolsysteem.

PROEFLESSENMIDDAG VOOR LEERLINGEN VAN GROEP 8

Woensdag 13 februari 2019 organiseren wij een zogenaamde proeflessenmiddag voor groep 8-leerlingen. Op die middag kun je verschillende lessen volgen op het Stedelijk Gymnasium om eens te kijken hoe dat is om op het gymnasium te zitten. Aanmelden voor deze proeflessenmiddag kan middels dit formulier. De middag begint om 13.15 uur en duurt tot 16.00 uur.

AANMELDEN NIEUWE LEERLINGEN

12 maart 2019    Aanmelden nieuwe leerlingen A t/m K

13 maart 2019     Aanmelden nieuwe leerlingen L t/m Z

Op beide avonden is de school geopend van 17.00 tot 20.30 uur.

SPAANSE LES VOOR GROEP 8
In de week van 21 januari start er weer een beginnerscursus Spaanse les voor leerlingen van groep 8. Inschrijven hiervoor kan middels dit formulier.

Kijk vooral verder op onze website waar je veel informatie vindt over onze school: het onderwijs, de activiteiten en de begeleiding.

Mocht je al vragen hebben of nog meer informatie willen, neem dan gerust contact op via groep8@gymnasiumbreda.nl

Snel naar