Lezing: ‘Een wereld vol monsters’

18 september 2020

Op dinsdag 29 september a.s. wordt bij Hotel Breda Princeville (Princenhagelaan 5, Breda) een voordracht gehouden onder de titel ‘Een wereld vol monsters’. De spreker is dr. Hugo Koning (docent aan de Universiteit Leiden).

Of het nu gaat om oude mythen of moderne films, om volksverhalen of games: er is geen wezen zo universeel en alomtegenwoordig als het monster. Van demonen tot trollen, van weerwolf tot vampier en van de leeuw van Nemea tot het monster van Loch Ness – in alle culturen uit alle tijden vertellen mensen verhalen over monsters. De laatste jaren komt het monster steeds meer onder de aandacht van wetenschappers die willen begrijpen waarom het afschrikwekkende wezen zo boeit en afstoot. Het monster is de locus van religieuze angst, rituele horror, cognitieve verwarring, politieke onrust, culturele shock en nog veel meer. In deze lezing ontdekken we waarom de mens niet anders kan dan de confrontatie opzoeken met het monster om het te beschrijven, bestrijden en intens te huiveren.

Deze lezing wordt georganiseerd door de Bredase afdeling van het Nederlands Klassiek Verbond. De aanvangstijd is 20.00 uur, en de lezing zal duren tot ca. 22.00 uur (pauze halverwege).

Belangstellenden zijn van harte welkom. Bent u geen lid van het Nederlands Klassiek Verbond, dan betaalt u 4 euro entree (leerlingen gratis).

LET OP: i.v.m. het corona-virus dient U zich vooraf aan te melden met een email naar: breda@nederlandsklassiekverbond.nl.

Vermeld bij uw aanmelding uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. Als u meerdere mensen aanmeldt, moet u voor elke persoon die u aanmeldt deze gegevens aanleveren. U krijgt zo spoedig mogelijk bericht over uw aanmelding. 

Bent u aangemeld en ontwikkelt u of een huisgenoot klachten, meld u dan zo spoedig mogelijk af. Zo geeft u iemand op de reservelijst de kans aanwezig te zijn.  

Lezing: ‘Een wereld vol monsters’

Terug naar het overzicht

Onze keurmerken en samenwerkingen