Afscheidsconcert Jong en Klassiek klas 6 Bericht geplaatst op: 29-5-2019

Op dinsdag 11 juni is er om 20.00u een bijzonder concert van ons Schoolkoor, Strijkensemble en Blazersensemble in de Sint-Jansbasiliek in het centrum van Oosterhout.  Tijdens dit concert nemen we afscheid van onze zesdeklassers, die daags erna horen of zij geslaagd zullen zijn. Zowel in het koor als bij de instrumentalisten zijn namelijk zesdeklassers actief, die we volgend jaar (hopelijk, want dan zijn ze geslaagd) moeten missen: Roos, Janneke, Laura, Koen, Eva en Marijn.

Tijdens het concert klinkt bekende muziek van Mozart (7 delen uit het beroemde Requiem), Vivaldi (Gloria), Händel (Hallelujah), maar ook minder bekend werk van Jenkins, Andriessen, Tavener en Palestrina.

Twee leerlingen van onze school zullen ook het grote Maarschalkerweerdorgel uit 1890 bespelen: Tani uit klas 3 en Anna uit klas 4. Het geheel staat onder leiding van Frans van Dun en Jan Willems, maar ook andere docenten zullen te horen zijn: meneer Pouwels, meneer Vermeij en mevrouw Smulders.

Het belooft een onvergetelijke avond te worden met muziek van het allerhoogste niveau. Iedereen is dan ook van harte welkom. Het toegangskaartje kost slechts 5 euro (koffie en thee inbegrepen), waarmee u ook nog eens een goed doel steunt (instandhouding van het monumentale Maarschalkerweerdorgel uit 1980, waar afgelopen maanden voor € 26.000,- aan gerestaureerd moest worden). Kaartjes zijn te koop in de pauzes op school (op het podium in de aula) en voor aanvang van het concert aan de deur. Van harte welkom!

Praktische informatie:

Het adres van de basiliek: Markt 17 in Oosterhout. Parkeren

kan het makkelijkste in de parkeergarage Basiliek (24/24 geopend) en op het parkeerterrein Schapendries.