Nieuws vanuit de debatclub Bericht geplaatst op: 5-12-2018

NIEUWS VANUIT DE DEBATCLUB

Twee leerlingen door naar Nationaal Jeugddebat

Tien van onze vijfde- en zesdeklassers hebben vrijdag 30 november deelgenomen aan het Provinciaal Jeugddebat in het Provinciehuis van Noord-Brabant. Ze zijn daar aan de slag gegaan met verschillende thema’s (woningnood, energietransitie, stemopkomst bij jongeren) en hebben via een verbetermethodiek een plan opgesteld. In de middag hebben ze politici overtuigd van hun ideeën en oplossingen. Twee van onze leerlingen blonken daarin uit: Casper Weijers en Gijs van Gelderen. Zij hebben de eer om in het voorjaar van 2019 plaats te nemen in de Tweede Kamer en daar in debat te gaan met ministers en staatssecretarissen.

Wedstrijdteam grijpt net naast finaleplek op NK debatteren
Op 16 november is ons wedstrijdteam (bestaande uit Maartje Meyboom, Casper Weijers, Marnix Argelo en Puck van Herwerden) elfde geworden in de voorronde van het NK debatteren in Gorinchem. Helaas gaan alleen de tien beste teams door naar het NK. Desalniettemin zijn wij trots op deze prestatie, omdat het een enorme verbetering is ten opzichte van vorig jaar.
Deze dag was met name ook erg leerzaam voor de beginnende debaters uit klas 3 die zich dit jaar bij ons team aangesloten hebben. Zij hebben als toeschouwers veel opgestoken van de debatten die ze hebben gezien. We hebben geen gebrek aan nieuwe, talentvolle aanwas en daar zijn we erg blij mee.