Symposium miljoenennota Bericht geplaatst op: 3-12-2018

De Miljoenennota was het thema van een bijzondere avond waar leerlingen uit klas 5 op 27 november samen met economiedocente Ingeborg Stam naartoe zijn gegaan. Stan Janse, Sybe Bouman, Willem van de Sanden, Koert Krijnen en ik (Max Vervoort) konden in de Grote Kerk in Breda onder het genot van een hapje en een drankje praten met andere leerlingen, ondernemers en hoogleraren. Na een prachtige ontvangst door lakeien werden we naar onze tafel geleid, hier maakten we kennis met twee ondernemers. Aan de hand van stellingen gebaseerd op de miljoenennota, hebben we belangrijke zaken besproken zoals erfenis, kilometerheffing, belasting en economisch beleid. Twee hoogleraren, namelijk Leo Stevens en Lans Bovenberg hebben met ons hun inzicht gedeeld over het belastingstelsel en over het denken van de mens in systeem 1 en systeem 2. Al met al was deze avond, georganiseerd door Arie Roobol, zeer geslaagd.