Het is vandaag:
 
Article Details
Brons voor Daan Hoogers Bericht geplaatst op: 24-8-2018

Daan Hoogers heeft tijdens de internationale chemieolympiade (IChO) een bronzen medaille behaald. Een geweldige prestatie! Deze 50e IChO werd gehouden van 19 t/m 29 juli aan de Comenius Universiteit in Bratislava (Slowakije) en de Universiteit voor Chemie en Technologie in Praag (Tsjechië). De beste 303 middelbare scholieren uit 76 landen gingen de strijd met elkaar aan.

De IChO bestaat uit een praktisch en een theoretisch gedeelte. Bij het practicum voerden de leerlingen twee testreacties uit en analyseerden ze de resultaten met dunnelaagchromatografie en smeltpuntsbepaling. Ook werd Slowaaks mineraalwater onderzocht met een ionenwisselaar en een complexometrische titratie en verder werd een klokreactie bestudeerd waarbij een blauwe lichtflits ontstond. Daan Hoogers verklaarde na afloop tegen de pers: "Het was vijf uur zeer geconcentreerd werken. Ik was volledig gefocust en had geen tijd om wat te eten of te drinken."

Tijdens deze feestelijke 50e IChO was extra veel tijd ingeruimd voor kunst en cultuur. In Slowakije kregen de leerlingen een stadswandeling in Bratislava en gingen ze naar Cerveny Castle voor een middeleeuws programma. Ze bezochten verder Banska Stiavnica en het actiepark Cunovo. In Tsjechië kregen de leerlingen een rondleiding door een oude waterzuivering, een stadswandeling door Praag en gingen ze naar het Openluchtmuseum in Svaty. Ook waren er tal van sportieve activiteiten en party’s tijdens deze tiendaagse zodat ze volop gelegenheid hadden om internationale contacten te leggen en nieuwe vrienden te maken.

Binnenkort begint Daan aan zijn studie Molecular Science and Technology in Delft en Leiden.

Wij wensen hem veel succes!

Van harte gefeliciteerd!

https://50icho.eu/
https://www.facebook.com/InternationalChemistryOlympiad/Terug