MEP Brugge Bericht geplaatst op: 24-4-2018

Vijftien leerlingen van onze school hebben van 15 tot en met 20 april deelgenomen aan het MEP (Model Europees Parlement) in Brugge. Onder hen twaalf parlementariërs, twee journalisten en een commissievoorzitter.

Net als echte parlementariërs hebben leerlingen zich verdiept in verschillende actuele Europese vraagstukken. Ze stellen tijdens de week een resolutie op met hun commissie op een bepaald beleidsterrein en houden daarbij de belangen van hun land goed voor ogen. Het blijft tot de plenaire vergadering spannend of die resoluties aangenomen worden of niet.

Een speciale vermelding voor Camille van de Wetering, Amos Pomp en Maarten van Gils. Wij feliciteren Camille omdat ze voorgedragen is als hoofdredacteur, Amos is geselecteerd om door te gaan naar de landelijke versie van het MEP en Maarten zien we volgende editie terug als commissievoorzitter!