Valenciareis april 2018 Bericht geplaatst op: 10-4-2018

Valencia lag er weer zonnig bij de afgelopen week. We vertrokken met regen uit Nederland, maar werden op Paaszondag met zon verwelkomt in Valencia. Na de eerste kennismaking met de gastouders, hebben we meteen de bus gepakt om in de volkswijk Cabanyal te gaan kijken naar de Paasprocessie. Het was een zeer muzikale processie waarbij veel Romeinen, Grenadiers en Maria’s voorbij kwamen die bloemen strooiden. Daarna konden we allemaal op het strand bijkomen van de korte nacht.

De volgende dagen hebben we weer heel Valencia afgestruind. Helaas konden we de arena niet bekijken omdat o.a. Rafael Nadal daar aan het trainen was voor de Davis Cup. Gelukkig konden we een glimp van hem opvangen. En later hebben we hem nog op het bordes van het gemeentehuis gezien nadat we daar eerst zelf op hadden gestaan.

Chef Nando van de Taronja school heeft tijdens de kookles laten zien hoe je octopus (pulpo) moet klaarmaken. Bijna alle leerlingen hebben daarna geproefd van deze Spaanse schotel die toch wel wat culinaire weerstand opleverde.

De leerlingen zaten deze keer op school in het Kitsch lokaal en kregen na de lessen een certificaat  uitgereikt omdat ze de lessen met goed gevolg hadden afgesloten. Lessen waar veel werd gesproken en regelmatig met iPads werd gewerkt.

Anne hield haar presentatie over de Turia; een droge rivierbedding die is omgetoverd tot een heerlijk langwerpig park en die ons naar Ciudad de las Artes y Sciencias leidde.

Volgend jaar gaan we alweer voor de 9e keer. De leerlingen uit klas 3 staan al te trappelen.

Margje Weijs
Harrie Vervest