Het is vandaag:
 
Article Details
Bomenproject: home sweet home… Bericht geplaatst op: 4-4-2018


Er stonden grote bomen voor school die nu gekapt zijn, maar niet getreurd! De bomen komen in een nieuwe vorm weer terug op het schoolplein. Stichting Bredase Bomen heeft onze school de mogelijkheid geboden voor deze bomen een nieuwe bestemming te vinden. 


Voor het bomenproject zijn wij samen met mevrouw Duffhues tijdens een van de ateliermiddagen aan de slag gegaan om zitelementen te ontwerpen voor op het schoolplein. Deze houten banken worden gemaakt van de gekapte bomen die eerst voor de school stonden. De prototypes die binnenkort worden geplaatst, zullen worden beoordeeld door leerlingen, docenten en medewerkers van het Stedelijk en met deze reacties kunnen de uiteindelijke producten worden gemaakt. 


Er zijn twee ontwerpen gemaakt voor het schoolplein. De een is een rugleuning voor de leerlingen die op de betonnen omranding van de grasvelden zitten en de ander is een houten bank waar aan twee zijden gezeten kan worden, zoals een bank op het station. Wij van het ontwerpteam doen dit jaar eindexamen en gaan dus de school verlaten, maar dit project zal voortgezet worden door andere leerlingen en gekoppeld worden aan het project Design Thinking tijdens de ateliermiddagen, in samenwerking met de Stichting Bredase Bomen. Wordt vervolgd dus!

De prototypes worden donderdag 5 april geplaatst. Vrijdagochtend 6 april zal een commissie van de Europese gemeenten langskomen om het project te bekijken.

Victor Nieuwenhuizen, Rosa Floris en Daan Hoogers
Terug