Studiedag klas 6 muziek Amsterdam Bericht geplaatst op: 14-3-2016

Woensdag 9 maart was klas 6 muziek te gast in het Concertgebouw en bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest in Amsterdam. Het was een fantastische dag waarop de leerlingen een kijkje kregen achter de schermen bij een van de beste orkesten ter wereld! En dat in de schitterende muziektempel die het Koninklijk Concertgebouw is. Na een lange, maar inspirerende dag was iedereen 's nachts om 00.30 uur weer veilig thuis.

Dhr. Van Dun,

docent Muziek

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Door Hilco Elshout:

"Met de eindexamenklas Muziek maakten wij 9 maart jl. een uitstapje naar dé muziekstad van Nederland, Amsterdam. Voor ieder van de leerlingen was het tevens een laatste schoolreisje, een mooie, muzikale afsluiting van onze loopbaan op school.

Allereerst bezochten we het Koninklijk Concertgebouw, waar we een rondleiding kregen. Zeer zelden mag iemand aanwezig zijn tijdens de repetitie van het Koninklijk Concertgebouw - buiten de openbare repetities/lunchconcerten - en wij kregen kort die mogelijkheid! Puck mocht in de opslagruimte op een echte Steinway-piano spelen, dé concertvleugel van het concertgebouw. Een erg bijzondere en unieke ervaring, dus! Tijdens het lunchconcert spotten we Paul Witteman, die zich ook tussen het publiek had gemengd.

Na een uurtje vrije tijd, gingen we vervolgens op weg naar een relatief onbekend museum in Amsterdam: het pianolamuseum aan de Westerstraat! Ontzettend leuk om te zien, hoe de gastheer zijn enthousiasme en kennis over de pianola op ons kon overbrengen. Het was een echte meerwaarde aan ons educatief dagje uit!

Na nog wat laatste afspraken te hebben gemaakt over het examenconcert, aten we een hapje in een Italiaans restaurant in de buurt van het concertgebouw. 's Avonds genoten we van een mooi concert van het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van dirigent Daniel Harding, een autodidact, over wie we veel hebben geleerd tijdens de openbare repetitie en het concert zelf. Van Johann Sebastian Bach stonden onder andere het Vioolconcert in a en de Vierde orkestsuite in D op het programma. Na de pauze werd de Derde symfonie in F van Johannes Brahms gespeeld, wat een erg bijzondere uitvoering schijnt geweest te zijn. Wij staan immers nog aan het begin van onze muzikale carrière... Al zetten we wel een mooie eerste stap met het volgen van onze muzieklessen en extra activiteiten, zoals deze!

Wij hebben genoten en geleerd van ons laatste schoolreisje en daar zijn deze foto's het bewijs voor!

Klas 6 Muziek met dhr. Van Dun"