Spaans in klas 1

Spaans wordt op onze school gegeven als keuzevak aan alle leerlingen die naast hun gewone vakkenpakket nog wat tijd en interesse over hebben voor deze populaire taal. We beginnen met de Spaanse lessen in de 2e helft van de eerste klas als de leerling in de gaten heeft gekregen hoeveel tijd en energie het gewone vakkenpakket van hem/haar vraagt. Voor wie dat wil, lopen de Spaanse lessen door tot en met het 6e jaar. 
Voor de kerstvakantie krijgen alle eersteklassers een introductieles om kennis te maken met deze moderne vreemde wereldtaal. 

Als je meer wilt weten over de certificaten die je kan halen, klik dan op onderstaand logo.

Spaans voor groep 8

Wij krijgen regelmatig de vraag of wij al iets kunnen betekenen voor leerlingen van de basisschool die toe zijn aan meer uitdaging. Om die reden zijn we een aantal jaar geleden begonnen met lessen Spaans voor groep 8. Deze cursussen worden ieder jaar met enthousiasme ontvangen door leerlingen en ouders.

Dit schooljaar bieden we wederom de mogelijkheid aan groep 8 leerlingen om kennis te maken met deze wereldtaal. In september en in februari zijn er beginnerscursussen gestart en een vervolgcursus.
In het nieuwe schooljaar 2021-2022 start er in september bij voldoende deelname weer een beginnerscursus van 15 lessen.  De lessen beginnen om 16.00 uur en eindigen om 16.50 uur. 
De kosten voor deze cursus van 15 lessen bedragen € 80,-. Plaatsing voor de cursus gebeurt op volgorde van aanmelding. Aanmelden kan t.z.t. via deze pagina.

Het lesmateriaal van de cursus Spaans voor groep 8 wordt volledig door de school verzorgd. De leerling hoeft alleen schrijfmateriaal en een schrift mee te nemen. De leerlingen krijgen iedere week ook wat huiswerk mee. Wie de cursus met een voldoende afsluit, krijgt een getuigschrift van het Stedelijk Gymnasium Breda.

Voor inhoudelijke vragen kan men terecht bij de docente Spaans: weijs@gymnasiumbreda.nl